SDÜ’de Metaverse Girişim Stüdyosu

SDÜ’de Metaverse Girişim Stüdyosu Kuruluyor

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş yürütücülüğünde hazırlanan “Metaverse Girişim Stüdyosu” projesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) 2022 yılı “Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” desteklenmeye hak kazandı.

“Metaverse Girişim Stüdyosu Projesi” ile yeni nesil internet olarak adlandırılan metaverse alanında tematik uzmanlaşmayı geliştirilmesi, bu alanda girişimlerin hızla büyümesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Doç. Dr. Pınar Göktaş, Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Eryılmaz, Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl tarafından yenilikçi bir arayüz geliştirilerek ve metaverse alanlarında ekosistem güçlendirmeye yönelik girişi stüdyosu faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu stüdyo ile bölgedeki öncelikli sektörlerin gelişmesine, Isparta’nın metaverse alanında etkin olabilmesi için altyapının yeterli hale getirilmesine katkı sağlanacak. Proje süresince gerçekleştirilecek faaliyetler ile bireylerin istihdam edilebilirliğin artırılmasına, şehir ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünün, mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesiyle kendi işini kurmak isteyenlere destek verilecek.

Proje amaçları doğrultusunda finansmana kolay erişimi sağlayan mekanizmaların hayata geçirilmesi ve teknolojik ürün üretimine katkıda bulunulması için gereken altyapının gereksinim duyacağı imkanlar sistematik olarak sunulacak. Böylece bölge kullanıcıları üzerinde “metaverse”, “blokzincir”, “kripto varlık”, “sanal gerçeklik”, “arttırılmış gerçeklik”, “karma gerçeklik”, “NFT Değiştirilemeyen Token”, “iNFT ve sanal arazi” gibi kavramlar açısından farkındalık oluşmasıyla metaverse alanında girişimlerin artması ve metaverse üzerinde planlanan organizasyon ve projelerin gelişmesi hedefleniyor.