4. Ağ ve Teknoloji Odaklı Girişimcilik Çalıştayı

Süleyman Demirel Üniversitesinin “Ağ ve Teknoloji Odaklı Uygulamalı Girişimcilik (ATOG) Projesi”nin dördüncü çalıştayı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan SDÜ İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Program  Yürütücüsü  Dr. Öğr. Üyesi  Pınar Göktaş, Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde yürüttükleri uygulama ve oyun tabanlı ATOG programı hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Göktaş, bu kapsamda yerelde ilk kez gerçekleştirdikleri ATOG programında bu zamana kadar 1000'i aşkın öğrencinin 150'ye yakın mentor desteğiyle 100'ü aşkın iş fikri ürettiğini söyledi.

Programın yaygın etkisini artırmak adına "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında kadın çiftçilere girişimcilik eğitimi verdiklerini belirten Dr. Öğr. Üyesi Göktaş, bununla beraber, İŞKUR/KOSGEB girişimcilik eğitimi ve liselerde girişimcilik etkinlikleri düzenlediklerini de ifade etti.

Çalıştayda TOBB GGK Bşk. Yrd.  Ahmet Sincer, Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Koyak,     IGSİAD Başkanı Dilek Özdemir, Isparta YDO Uzmanı Erol Kavaş,  ANSİAD Girişimcilik Komite Başkanı  Işık Yargın,  TOBB GGK Bşk. Yrd.  Kadir Özkan,  İŞKUR Isparta İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Kırmızı Otobüs Koordinatörü Pınar Yeşiltay Sevim, Isparta Belediye Bşk. Yrd. ve TOBB GGK Başkanı Uğur Büyükçulcu, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, TOBB KGK Başkanı Zuhal Büyükçulcu jüri olarak ekiplerin iş fikirlerini değerlendirdi.
Jüri değerlendirmeleri neticesinde 4.ATOG çalıştayında dereceye giren ekipler;
1. Hotsteps

2. Steve Cup

3. Kitap Sepeti

Ayrıca  #sdugirisimcilik  ile  dönem başından  beri  sosyal  medyayı  en etkin kullanan  "Süt Anne" ekibi oldu.

ATOG çalıştayı sonunda değerli katkı ve katılımlarından dolayı tüm jürilere ve mentor desteği sunan Göller Bölgesi Teknokentine plaket takdim edildi.